Aktuelno:

Suvad Šahinović izjava povodom potpisivanje ugovora BBI i Kantonalni fond

Bosna Bank International (BBI) i JU Kantonalni fond Unsko-sanskog kantona potpisali su ugovore kojim je uspostavljena saradnja za plasman komisionih stambenih finansiranja i subvencionirana linija za održavanje i otvaranje radnih mjesta. Ugovore, koji će omogućiti kupovinu stanova po povoljnim uslovima i niskim profitnim maržama, te obezbijediti povoljna finansijska sredstva za privredu ovog Kantona, potpisali su danas u Sarajevu Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke i Suvad Šahinović, direktor Kantonalnog fonda.

Direktor Kantonalnog fonda, Suvad Šahinović

„Posebno nam je drago da sa novom godinom započinjemo saradnju sa BBI bankom koja je izabrana na međunarodnom javnom tenderu kao najpovoljniji ponuđač. Ovom saradnjom nastavljamo našu misiju na području USK. Osim dvije stambene linije Kantonalni fond je ove godine izdvojio i sredstva za subvenciju profitne marže za finansiranje privrede. Na nivou 2021. godine izdvojeno je 400.000 KM“, naglasio je Šahinović.

Zainteresirani za ove linije finansiranja mogu se obratiti poslovnicama BBI banke na području Unsko-sanskog kantona – u Bihaću, Sanskom Mostu, Cazinu i Bosanskom Petrovcu, a detaljnije informacije dostupne su na stranicama BBI banke i Kantonalnog fonda www.bbi.ba i www.kantonalnifondusk.ba